Hjernelæring

View Original

Visste du at nøkkelen til god læring er fett?

Det kan du lære mer om i innlegg nummer tre fra TedEd. Vi har plukket ut noen interessante animasjoner, forelesninger og artikler og håper dette er til læring, ettertanke og inspirasjon. Og at nettopp fettet i hjernen din får signalene til å gå enda fortere.

Unge som sliter med å håndtere følelser, er mer utsatt for psykiske plager senere i livet - NRK

For oss som jobber med forebygging er dette ikke en gjemt og glemt kunnskap. Men vi må gjøre mer enn å snakke om sinne, tristhet og glede. Vi må lære barna å kjenne dem igjen, navngi dem og bruke vårt felles språk for å stadig utforske mer og få en mer finmasket forståelse av hva en følelse er, hvor den er, hva den betyr, hvordan vi kan påvirke dem og hva vi trenger når en følelse blir for stor for oss å håndtere alene. Vi trenger følelsestrening, på en alderstilpasset måte over tid.


«Praksissjokket» skremmer nye lærere - NRK

Det er helt krise at 30% av nyutdannede lærere slutter innen 4 år. Uten god støtte underveis er det ikke så rart. Men det burde ikke være godt nok for hverken skolene eller utdannelsesinstitusjonene. Det finnes jo utallige triks fra blant annet psykologien som kunne gitt en fersk lærer muligheten til å kjenne på mestring i den nye jobben sin, gjennom en evne til å se barna, imøtekomme dem, skape trygghet og ro og dermed bruke mer av tiden sin på læring.


How to practice effectively...for just about anything - TedEd

Dette er en utrolig fin forklaring på hva som skjer i hjernen når vi lærer oss noe nytt. Har bedt om en norsk oversettelse så barna kan få se. Kanskje kan du simultanoversette når dere ser på. Uansett et veldig godt innblikk i hjernens læring.


Bevegelse øker læring - NIH, disputas Kasper Madsen

Det kan være litt hardt å sitte gjennom en hel times disputas, men jeg synes Kasper Madsen har så mange gode poeng og eksempler på bevegelse og læring, tips som kan brukes direkte i skolen. Så her er en mulighet til å lære av helt ny forskning som er superelevant og godt beskrevet! Selve presentasjonen starter på 9:00 minutt.


The social dilemma - Netflix

Slår et lite slag for en dokumentar om sosiale medier og hvordan det påvirker hjernene våre - at de (SoMe) er designet for å appellere direkte til hjernene våre og vi ikke egentlig har sjans til å stå i mot. Dokumentaren inneholder også håp, heldigvis. Verdt å være oppmerksomme på det som sies, med tanke på barnas mulige påvirkning.


Hjelp oss å hjelpe

Lik oss veldig gjerne på Facebook eller LinkedIn. Da får du enklere tak på tipsene vi legger ut og vi får hjelp til å spre det gode ord. To fluer i ett smekk!

See this social icon list in the original post

Eller du kan få tipsene i innboksen din om du melder deg på mailinglisten vår

See this form in the original post