Hjernelæring

View Original

Hvordan snakke om korona og julen med barna - tips fra en lærer

Vi fikk nylig inn et supert tips fra Unni Beate Rød Brøndbo, spesialpedagog på Berger skole (Nesodden) om hvordan hun tok tak i barnas bekymringer rundt korona og jul. Og ikke minst alt de gleder seg til når koronavaksinen er på plass og livet blir mer normalt igjen.

Fra vårt ståsted er nettopp dette en god måte å hjelpe barna å sette ord på det som skjer, hjelpe dem å ikke fylle inn fortellingen om korona med ekstra skumle ting og til og med gi dem hjelp til å håndtere og sortere bekymringer og øve seg på å takle dem. Nettopp ved å anerkjenne det vonde og fokusere på det gode.

Her kommer Unnis opplegg

Mål for timen: jeg kan snakke om mine følelser rundt corona.

I starten av timen så vi videosnuttene Hjernelæring la ut i starten av epidemien. De var fine å friske opp med. Så delte jeg timen i to.

1) Om det som er vanskelig

En der vi snakket om alt vi synes er dumt, trist, kjedelig, savner. Fikk repetert litt kort om de ulike følelsene. Det var så rørende å høre de slippe alt gørret ut. Særlig savn av familie, venner, alt som blir avlyst ble nevnt.

Jeg tror det er nødvendig at de små også får lufta ut. Og hjemme er det nok mange som opplever foreldre som krangler mer. (Det ble også nevnt av barna)

2) Om det som blir bedre

Jeg sa til barna at jeg ville vi skulle slutte timen med å tenke på noe fint. At det var viktig at vi fikk snakka om de triste og vonde følelsene, men at det kan være godt å slutte timen med noe som gjør oss glad.

Så fikk de fortelle om alt de gleder seg til når koronaen er over. Det var også helt rørende å høre på. Gi mormor en klem, dra til familie i utlandet, hilse på en baby de ikke har fått hilst på enda osv.

Tips fra oss i Hjernelæring

Du å gjerne trekke inn hjernefigurene også, og be barrna snakke rundt hva de forskjellige er opptatt av i forbindelse med julen.

God Hjernelæring!


Hjelp oss å hjelpe

Lik oss veldig gjerne på Facebook eller LinkedIn. Da får du enklere tak på tipsene vi legger ut og vi får hjelp til å spre det gode ord. To fluer i ett smekk!

See this social icon list in the original post

Eller du kan få tipsene i innboksen din om du melder deg på mailinglisten vår