Hjernelæring

View Original

Gratis: gårsdagens seminar om hjernen tilgjengelig nå

Hjernelæringsfigurene

Psykolog og pedagog Cecilie Angelskår

Psykologspesialist Vibeke Kjær

I går holdt psykologene Vibeke Kjær og Cecilie B Angelskår et gratisseminar om hjernen: Å gi kunnskap om psykisk helse kan være forebyggende og tryggende for alle barn. Dette seminaret ligger tilgjengelig på vår Facebookside en stund til.

Om seminaret

Psykisk helse og fagfornyelsen
Psykisk helse vil bli en tydeligere bærebjelke i norsk skole fra august 2020. Kunnskap om kjernen i psykisk helse er sentral for å kunne imøtekomme fagfornyelsen og jobbe forebyggende. Som psykologer mener vi det er riktig å gi barna tilgang på relevant kunnskap slik at vi kan finne balansen mellom kunnskapsformidling og refleksjon på en trygg, ivaretagende og faglig fundert måte. Uten at det bikker over til terapi.

Hva skal til
Suksessen til denne satsningen på forebygging vil i stor grad vil komme an på hvordan vi voksne formidler kunnskap om psykisk helse til barna og ikke minst hvordan vi skaper et trygt rom slik at de kan trene for å integrere kunnskapen i eget liv.

Praktiske innblikk
Gjennom to timer guider to av Hjernelærings erfarne barnepsykologer deg gjennom noen av de grunnleggende temaene som knytter seg til psykisk helse og uhelse hos skolebarn i dag. Vi har fokus på livsmestring og håndtering av normale psykologiske prosesser i forhold til følelseslivet, hjernen, sosiale og relasjonelle temaer. I tillegg vil psykologene være innom noen av de utfordringene skolen og lærere står i møte med barn som strever psykisk og/eller opplever livsbelastninger generelt.